Badania bezpieczeństwa żywności

Katalogi produktów / Sprawdź ofertę

  • Bezpieczeństwo żywności rozumie się jako zapewnienie, że żywność nie spowoduje szkody dla konsumenta podczas przygotowywana i spożywania. Wśród rutynowo wykonywanych analiz występują badania mikrobiologiczne (na obecność i liczbę drobnoustrojów chorobotwórczych i wskaźnikowych), wykrywanie alergenów i mykotoksyn oraz celowych zafałszowań.

    Zapraszamy do zapoznania się z najszerszą na rynku  ofertą do badań bezpieczeństwa i zafałszowań żywności

W celu otrzymania szczegółowej oferty cenowej prosimy o kontakt: media@argenta.com.pl

Metody wykrywania zafałszowań żywności:

1
Workflow mikrobiologiczne

Dla przemysłu mięsnego, rybnego oraz dań gotowych

2
Metody PCR – stosowane np. do identyfikacji gatunkowej składników pochodzenia zwierzęcego lub roślinnego na podstawie materiału genetycznego (wykrywanie obcych gatunków, GMO)

Wyposażenie laboratorium do diagnostyki PCR w przemyśle

3
Metody PCR

Oferta testów do diagnostyki PCR

4
Metody PCR

Plastikowe materiały zużywalne do laboratorium PCR

5
Badania mikrobiologiczne

Pożywki i testy zgodne z referencyjnymi metodami badań wg ISO oraz testy do wykrywania patogenów technika PCR.

6
Badania bezpieczeństwa żywności