Badania bezpieczeństwa żywności

Katalogi produktów / Sprawdź ofertę

  • Bezpieczeństwo żywności rozumie się jako zapewnienie, że żywność nie spowoduje szkody dla konsumenta podczas przygotowywana i spożywania. Wśród rutynowo wykonywanych analiz występują badania mikrobiologiczne (na obecność i liczbę drobnoustrojów chorobotwórczych i wskaźnikowych), wykrywanie alergenów i mykotoksyn oraz celowych zafałszowań.

    Zapraszamy do zapoznania się z najszerszą na rynku  ofertą do badań bezpieczeństwa i zafałszowań żywności

W celu otrzymania szczegółowej oferty cenowej prosimy o kontakt: media@argenta.com.pl

Metody wykrywania zafałszowań żywności:

1
Metody PCR – stosowane np. do identyfikacji gatunkowej składników pochodzenia zwierzęcego lub roślinnego na podstawie materiału genetycznego (wykrywanie obcych gatunków, GMO)

Wyposażenie laboratorium do diagnostyki PCR w przemyśle

2
Metody PCR

Oferta testów do diagnostyki PCR

3
Metody PCR

Plastikowe materiały zużywalne do laboratorium PCR

4
Metody immunoenzymatyczne – stosowane do wykrywania alergenów

Wyposażenie laboratoriów do badania mykotoksyn techniką ELISA

5
Metody immunoenzymatyczne – stosowane do wykrywania alergenów

Testy do wykrywania alergenów w żywności i próbkach środowiskowych

6
Badania mikrobiologiczne

Pożywki i testy zgodne z referencyjnymi metodami badań wg ISO oraz testy do wykrywania patogenów technika PCR.

7
Metody oznaczania mykotoksyn

Szybkie testy paskowe, testy w technice ELISA oraz kolumienki powinowactwa immunologicznego

8
Workflow mikrobiologiczne

Dla przemysłu mięsnego, rybnego oraz dań gotowych

9
Badania bezpieczeństwa żywności