Testy do wykrywania mykotoksyn w żywności i paszach

Katalog

Katalog

  • Bezpieczeństwo żywności dla ludzi oraz pasz dla zwierząt ma kolosalne znaczenie. Jednym z czynników, które znacząco mogą to bezpieczeństwo obniżyć, są mykotoksyny - produkty wtórnego metabolizmu grzybów strzępkowych (pleśni), wytwarzane jako produkt uboczny w procesach metabolicznych lub jako substancje służące celom obronnym.
  • Pleśnie mogą wzrastać w szerokiej gamie artykułów spożywczych i w różnych warunkach środowiskowych, a wytwarzane przez nie mykotoksyny mogą mieć silne działanie toksyczne oraz właściwości mutagenne i teratogenne. Ze względu na różnorodne efekty toksyczne i wysoką odporność na działanie temperatury, obecność mykotoksyn w żywności i w paszach stanowi potencjalnie duże zagrożenie dla zdrowia ludzi i zwierząt oraz może wywoływać negatywne skutki ekonomiczne.

Katalog zawiera:

Testy ELISA 

  • Aflatoksyna B1 
  • Aflatoksyna M1 
  • Aflatoksyny ogółem 
  • Deoksyniwalenol (DON) 
  • Fumonizyna 
  • Histamina 
  • Ochratoksyna 
  • T2 
  • T2/HT2
  • Zearalenon (ZON) 

Testy LFT 

  • Aflatoksyna B1 
  • Aflatoksyna M1 
  • Aflatoksyny ogółem 
  • Deoksyniwalenol (DON) 
  • Fumonizyna 
  • Histamina 
  • Ochratoksyna 
  • T2/HT2 
  • Zearalenon (ZON) 

- pobierz katalog w pdf

 

W celu otrzymania szczegółowej oferty cenowej prosimy o kontakt: media@argenta.com.pl

Zobacz inne katalogi

Kluczowe korzyści z zastosowania techniki PCR i testów molekularnych w zapewnieniu bezpieczeństwa żywności

Wyposażenie laboratorium do diagnostyki PCR w przemyśle

Oferta testów do diagnostyki PCR

Plastikowe materiały zużywalne do laboratorium PCR